“Crossbox” za promociju boksa

VIDEO K9: Realizovanjem prekograničnog projekta „Crossbox“ u planu je unapređenje ovog sporta u Srbiji i Mađarskoj.

0
11

Projekat „Sportsko unapređenje boksa u prekograničnom regionu – Crossbox“, namenjen unapređenju boksa u Srbiji i Mađarskoj otvoren je jučena konferenciji održanoj u Novom sadu.

U okviru ovog projekta na terenu će biti urađena analiza trenutnog stanja bokserskog sporta u prekograničnom regionu, kako bi se uvidele razvojne mogućnosti, najavio je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Planirano je da se u Vojvodini organizuju tri seminara, promocija boksa na Sajmu sporta u Novom Sadu, kao i mini festival boksa, gde će najmlađi imati priliku da načine prve korake u ovom sportu.

Posebno se planira i nabavka opreme koja će pomoći domaćim savezima u trenažnim procesima.

Na konferenciji je istaknuto da se mađarski i srpski bokserski svet suočavaju sa sličnim problemima, kao što su nedostatak finansijskih sredstava, malo stručnih trenera, kao i nedostatak kvalitetne vrhunske opreme.

Ovaj projekat  odobren je za finansiranje u okviru INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Mađarska–Srbija sa ukupnim budžetom za realizaciju od preko 190.000 evra, od čega je iz sredstava Evropske unije obezbeđeno blizu 165.000 evra.

Vodeći partner na projektu je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, a realizuje se u saradnji sa mađarskom neprofitnom organizacijom DJL („DJL Nonprofit Kft”) iz Segedina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.