Crnogorska demokratija u praksi

Odnosi između Srbije i Crne Gore značajno su pogoršani nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu, koje je podelilo i pobedničku koaliciju u toj zemlji, smatra geopolitičar dr Dragan Petrović.

0
7

Nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici u Skupštini Crne Gore, odnosi između Srbije i Crne Gore osetno su narušeni. Srpske vlasti burno su reagovale na usvajanje ove rezolucije, a vlasti u Crnoj Gori ostale su podeljene po ovom pitanju.

Zamolili smo dr Dragana Petrovića srpskog politikologa, geopolitičara, ekonomistu, istoričara i političkog analitičara da prokomenatriše novonastale okolnosti u ovim sukobima i pojasni na koji način bi se odnosi mogli popraviti.

“Vidite, posle provale demokratije u praksi, dakle reakcije većinskog naroda u CG, pravoslavnog naroda preko litija, preko podrške SPC i protiv pokušaja nametanja zakona protiv SPC, gde su se razvile trobojke i srušilo u praksi svo antisrpsko milogorstvo iza kojeg stoje globalističko- atlantističke snage, iste te snage, uglavnom engleska I, u manjoj meri, američka diplomatija, uspele su među pobednike da uguraju jedan dokumenat koji je katastrofa, jer taj  dokumenat Rezolucija o Srebrenici treba da da stigmu srpskom narodu, i da svi oni Crnogorci koji se osećaju Srbima dva puta razmisle da li će se tako izjasniti, jer onda pripadaju genocidnom narodu. To je u isto vreme podelilo pobedničku koaliciju. Lek je jednostavan. Nastaviti zajedničim snagama, i Demokrate i Demokratski front”, rekao je Petrović.

Skupština Crne Gore usvojila je Rezoluciju o Srebrenici, a Vladimir Leposavić, ministar ljudskih i manjinskih prava je smenjen zbog izjava u kojima je relativizovao genocid u Srebrenici. Leposavić je smenjen glasovima opozicione Demokratske partije socijalista, ostalih opozicionih stranaka i vladajućeg Građanskog pokreta URA. Protiv njegove smene glasali su poslanici vladajućeg Demokratskog fronta (DF), dok su poslanici Demokratske Crne Gore bili uzdržani.

Preuzeto od KTV Zrenjanin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.