Crna tačka u Petrovaradinu

VIDEO K9: Pre nekoliko dana meštani Petrovaradina ponovo su javno protestovali zbog stanja bezbednosti saobraćaja u ovom mestu. Povod je ponovo bio saobraćajni udes sa smrtnim ishodom.

0
33

Saobraćajne nesreće u Petrovaradinu, nažalost, nisu retkost. Pre nekoliko dana na raskrsnici ulica Reljkovićeve i Šenoine u saobraćajnoj nesreći je staradala baka stara 76 godina, koja je sedela na suvozačkom mestu automobila na koji je naleteo kamion.

Meštani Petrovaradina na ovoj problem često skreću pažnju na ulici. Kako kažu, nadležni za njih nemaju mnogo sluha, a Petrovaradin je postao samo statistika.

Duž Reljkovićeve ulice koja je dugačka preko 2 kilometra, postoji samo jedan pešački prelaz. Ulica je poprilično uska i njome učestalo prolaze teretnjaci. Taj jedini pešački prelaz nalazi se baš na raskrsnici Reljkovićeve i Šenoine ulice, koja je, kaže Mira Mirković iz Centra Petrovaradin, itekako nebezbedna.

Sugrađani koji žive u blizini ove raskrsnice su, dok smo snimali ovaj prilog, prilazili da kažu kako ne mogu bezbedno da pređu cestu, no, nisu bili raspoloženi da govore u kameru. Mirković ističe da je inače takva atmosfera u Petrovaradinu – građani su nezadovoljni, ali na protestima ne bude više od stotinak ljudi. Ipak, ona obećava da će nastaviti borbu, a poslednji takav čin je novo pismo za gradonačelnika Novog Sada.

Građani protestuju, grad se oglasi kad može, zaključuje Mirković. Kao jedino rešenje u ovom trenutku vide obilaznicu oko svog naselja, koja bi rasteretila saobraćaj i smanjila sve učestalije saobraćajne nesreće koje neretko rezultiraju povredama ili tragičnim ishodom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.