Covid-19: U Vojvodini opada broj obolelih

VIDEO K9: U Vojvodini i dalje opada broj obolelih od Covid 19 infekcije i u Kliničkom centru Vojvodine trenutno je na lečenju 100 pacijenata, izjavila je za TV Prva direktorka Infektivne klinike Kliničkog centra Vesna Turkulov.

0
24

U Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu od te infekcije virusom Covid 19 trenutno se leči 100, a u Opštoj bolnici u Pančevu 144 pacijenata, podaci su koji govore da je broj obolelih u Vojvodini i dalje u padu.

Od toga je u KCV na mehaničku ventilaciju priključeno sedam, a u pančevačkoj bolnici dva pacijenta. U privremenoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“ smešteno je 165 obolelih sa lakšom kliničkom slikom infekcije, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 40.

Od početka epidemije iz Kliničkog centra Vojvodine su otpuštena 123 pacijenta, njihovo stanje se prati i oni se, nakon dvonedeljne kućne izolacije, javljaju infektolozima na kontrolu.

Na teritoriji cele Vojvodine od početka epidemije preminulo je 17 pacijenata od posledica infekcije virusom Kovid-19, a ta statistika u odnosu na broj zaraženih je, prema rečima epidemiologa, zadovoljavajuća.

Iako, u skladu sa odlukom Vlade Srbije i na teritoriji Vojvodine od danas važi ublažavanje mera zaštite od korona virusa, na građane se apeluje da se i dalje ponašaju odgovorno i primenjuju sve osnovne mere predostrožnosti, od poštovanja socijalne distance, do nošenja zaštitnih maski i rukavica i upotrebe dezinfekcionih sredstava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.