COVID 19: Raste broj novozaraženih

VIDEO K9: Epidemijski talas korona virusa u našoj zemlji je u toku. Sve je veći broj novozaraženih, a pokrajinski institut za javno zdravlje situaciju ocenjuje kao nepovoljnu, sa tendencijom pogoršanja.

0
15

U Novom Sadu su u protekla 24 časa registrovana 162 novoobolela, dok je ukupno kovid pozitivno 975 Novosađana.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u pokrajini je za jedan dan registrovano 244 novoobolelih, trenutno je 1.700 aktivnih slučajeva, a najveći broj njih je upravo u Novom Sadu trostruko više u odnosu na prethodnu nedelju.

Aktivni slučajevi su prisutni u 44 od 45 opština u Vojvodini, a među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo. Situaciju u Vojvodini institut ocenjuje kao nepovoljnu, sa tendencijom pogoršanja. Prema poslednjim podacima iz Kliničkog centra Vojvodine u toj zdravstvenoj ustanovi na lečenju su 84 pacijenta, od kojih su 2 na respiratorima.

 
Iz Kliničkog centra Vojvodine je saopšteno da se rapidno povećava broj ambulantnih pregleda i prijema na bolničko lečenje pacijenata obolelih od Covid-19 virusne infekcije, te Klinički centar Vojvodine veoma brzim tempom puni svoje kapacitete i dodatno opterećuje resurse, preneo je portal 021.

Pored Klinike za infektivne bolesti, otvorena je još jedna kovid jedinica na Klinici za medicinsku rehabilitaciju.


Dom zdravlja “Novi Sad” na Novom naselju od srede 4. novembra biće jedini za rad sa pacijentima sa sumnjom na covid infekciju. Radiće sa 8 lekarskih ekipa 24 časa dnevno sa mogućnošću povećanja  u slučaju da se epidemiološka situacija promeni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.