“Čovek jelen” postavljen u Limanskom parku

VIDEO K9: Skulptura „Čovek jelen“ svečano je otkrivena danas u Limanskom parku.

0
334

Skulptura „Čovek jelen“, uglednog evropskog vajara Nikole Zarića, koju je Fondacija „Mali princ” donirala Gradu Novom Sadu, svečano je otkrivena danas u Limanskom parku.

Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu, dodao je da Grad Novi Sad i Akademija umetnosti imaju izuzetno dobru saradnju sa Fondacijom „Mali princ“ koja svake godine dodeljuje nagrade najboljim studentima Akademije umetnosti za muzičku, likovnu i dramsku umetnost.

Autor skulpture Nikola Zarić je bio renomirani švajcarski vajar srpskog porekla koji je nakon studija šumarstva, završio Akademiju umetnosti i potpuno se posvetio vajanju i prirodi. Izlagao je širom Evrope, dobitnik je uglednih nagrada, a njegove specifične skulpture nalaze se u mnogim delovima sveta.

Osnivačica i predsednica Fondacije “Mali princ”, Aleksandra Veđeci Boškov, rekla je da joj je posebno drago što danas prisustvuje otkrivanju ove skulpute uvaženog i na žalost rano preminulog umetnika Nikole Zarića.

Postavljanje „Čoveka jelena“ u centralnom delu Limanskog parka inicirali su osnivači Fondacije „Mali princ“ Aleksandra Veđeci Boškov i Antonio Veđeci, direktorka Galerije „Bel Art“ Vesna Latinović, dekan Akademije umetnosti u Novom Sadu Siniša Bokan, upravnica Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević Bugarski, direktor Centra za likovnu i primenjenu umetnosti „Terra“ Slobodan Kojić i likovni kritičar Sava Stepanov.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.