Čomić: Primetna inkluzija Roma u Srbiji

VIDEO K9: Poslednjih godina pokrajinske i republičke instuticije ulažu napore u poboljšanje položaja Roma u našoj zemlji, ali postoji još mnoštvo nerešenih pitanja, zaključak je sastanka predstavnika Kancelarije za inkluziju Roma i ministarke za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Gordane Čomić.

0
16

Uoči Svetskog dana Roma, 8. aprila, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog kampanju je započelo sastankom s predstavnicima pokrajinske Kancelarije za inkluziju Roma.

Kako za našu televiziju kaže ministarka Gordana Čomić, položaj Roma se menja od republičkog, pokrajinkog pa do lokalnog nivoa, a Kancelarija za inkluziju Roma je primer dobre prakse jer je i pre evropskih i svetskih instuticija donela odluku o uključivanju Roma.

Dodaje da je pred svim institucijama u Srbiji još mnogo posla kada je u pitanju inkluzija romske populacije.

Čomić navodi da je vidan napredak u našoj zemlji kada je u pitanju inkluzija Roma, a prema rečima pokrajinske poslanice Jelene Jovanović, institucije poslednjih godina ulažu napore kako bi se poboljšao njihov položaj na svim nivoima.

U Kancelariji za inkluzija Roma navode da je oblast stanovanja jedan od najčešćih problema sa kojima se susreću Romi u Vojvodini.

Kada je u pitanju vakcinacija Roma protiv korona virusa, ministarka Čomić izjavila je da državne institucije imaju poseban program sa mobilnim ekipama kada je u pitanju imunizacija ove populacije, dok u Kancelariji za inkluziju navode da u poslednjih mesec dana aktivno rade na informisanju Roma o značaju i mogućnostima vakcinacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.