Čomić: Ispolitizovana tema referenduma

VIDEO K9: Drugi u nizu tematskih društvenih dijaloga sa temom "Pravosuđe, državna uprava i lokalna samouprava i zaštita ljudskih prava i ravnopravnost polova – ishodi referenduma" održan je danas u zgradi Skupštine Vojvodine u Novom Sadu. Skup je organizovan uoči predstojećeg referenduma 16. januara kako bi građani saznali šta donose ishodi referenduma o promeni Ustava u delu pravosuđa.

0
29

Građani imaju pravo da znaju kakav će biti ishod referenduma o promeni Ustava u delu pravosuđa u oba slučaja o tome moraju biti informisani, izjavila je danas ministarka za ljudska i manjinska prava na skupu koji je pod nazivom “Pravosuđe, državna uprava i lokalna samouprava i zaštita ljudskih prava i ravnopravnost polova – ishodi referenduma” održan u Novom Sadu.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor pozvao je ovom prilikom građane da izađu na referendum, rekavši i da nakon toga ne treba očekivati da će naše sudstvo odmah biti nezavisno, objektivno, efikasno, niti da ćemo se nalaziti u okvirima ambijenta koji odgovara svim standardima, jer je reč o procesu u kojem društvo mora učiniti maksimalan korak da se taj proces može u potpunosti otvoriti. Komentarišući navode da je promena Ustava planirana nedugo pred izbore, ministarka Čomić je navela da je to politički prigovor i da ne treba dovoditi u pitanje legitimitet skupštine.

Prvi u nizu dijaloga održan je 29. decembra u Beogradu, u kom su učestvovali nosioci pravosudnih organa, predstavnici civilnog društva, akademske zajednice i stručnjaci iz oblasti pravosuđa. Održavanje sledećeg dijaloga o ovoj temi planiran je 12. januara u Kragujevcu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.