Članovima odbora u Temerinu znatno veće plate za sat posla mesečno

Članovi i predsednici nadzornih odbora u temerinskim javnim preduzećima dobijaće znatno veće plate za jednu sednicu mesečno, koliko ih obično održe, navodi portal 021. Naime, pred odbornicima lokalne skupštine danas će se naći odluka o izmeni odluke o utvrđivanju naknade za rad predsednika i članova nadzornih odbora u javnim preduzećima koja će im omogućiti veća primanja.

0
468

Prema toj odluci, ukoliko bude usvojena, predsednici nadzornih odbora će, umesto dosadašnjih 11.850 dinara, primati 18.000 dinara, a članovi odbora mogu da računaju na 12.000 umesto 7.900 dinara, navodi portal.

U obrazloženju ovih izmena stoji ranije donet akt u ovoj opštini, prema kojem predsednici i članovi nadzornih odbora primaju naknade u visini odborničkog dodatka. S obzirom da je lokalna vlast nedavno povećala odborničke dodatke za čak 58 odsto, sada se usklađuju dokumenti, te članovi odbora, koji se uglavnom sastaju jednom mesečno, mogu da računaju na znatno veće naknade, piše 021.

Lokalna opozicija najavila je da će zbog ovih, kako kažu, sramotnih i bahatih razbacivanja u opštini, bojkotovati današnju sednicu.

“Ovom skandaloznom odlukom, u vreme kada bahata naprednjačka vlast u Temerinu umanjuje drastično sredstva za sport i omladinu i ‘glasački neposlušni’ deo NVO, bahato i bezobzirno se drastično uvećavaju mesečna primanja onih koji za sat vremena jednom u mesec dana po ovoj odluci sada dobijaju umesto 11.850 čitavih 18.000 dinara. Zbog ovako sramotnog povećanja primanja stranačkim kadrovima, u vreme kada su penzionerima i radnicima umanjena primanja, kada pola Srbije radi za 20.000 dinara mesečno, ovakvom odlukom je naprednjačka vlast nagradila svoju stranačku vojsku, a ponizila sve građane koji se bore za svakodnevno preživljavanje”, poručio je Robert Karan, osnivač pokreta i odbornik grupe “Zajedno za naš Temerin”.

Vlast u Temerinu, na čelu sa Srpskom naprednom strankom i Savezom vojvođanskih Mađara, budžetom za 2017. godinu predvidela je povećanje paušala odbornika i predsednika skupštine za 58, odnosno za 110 odsto. Za odbornike će se, bez obzira da li prisustvuju sednicama skupštine ili odbora, iz lokalnog budžeta izdvojiti 8,1 milion dinara, a plate predsednika Skupštine opštine biće duplo veće jer će se umesto 1,1 milion dinara izdvajati čak 2,3 miliona dinara, navodi 021.

Podsetimo i da je Temerin jedna od vojvođanskih opština koja još uvek nema izgrađen kanalizacioni sistem , a da građani preko 13 godina piju tehničku vodu “obogaćenu” arsenom.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.