CK13 za opstanak Crne kuće

VIDEO K9: Nacrtom Generalnog urabanističkog plana Novog Sada do 2030. godine predviđeno je i rušenje Crne kuće, proširenje saobraćajnice na tom delu, kao izgranja višespratnice. Omladinski centar CK13 pokrenuo je peticiji protiv ovog projekta i traže da se Crna kuća proglasi centrom od društvenog i kulturnog zančaja za zajednicu kako bi ovaj kultni gradski objekat bio izuzet od potencijalnog rušenja.

0
7

Nezadovoljni novim GUP-om Novog Sada su i ljubitelji dešavanja u Crnoj kući jer plan predviđa rušenje ovog objekta u Ulici Vojvode Bojovića 13, kažu u Omladinskoj organizaciji CK13.

Stoga su članovi Omladinskog centra CK13, osim poziva građanima da ulože svoje primedbe na nacrt GUP-a, zatražili i izuzeće Crne kuće od rušenja jer smatraju da je ona u interesu zajednice.

Do četvrtka u periodu od 12 do 18 časova Crna kuća će takođe biti jedan od punktova u gradu na kojem građani mogu da podnesu primedbe i predloge na Nacrt GUP-a, ne samo vezane za Crnu kuću nego i za ostale delove grada.

Saopštenje koje je izdao Omladinski centar CK13 prošle nedelje protiv rušenja Crne kuće, a koje glasi „Nećemo zgradu umesto Crne kuće“ potisalo je više od 30 organizacija, formalnih i neformalnih kolektiva. Zabrinutost zbog mogućeg rušenja Crne kuće izrazila je i nemačka Fondacija SHL, koja je bila blisko angažovana njenom osnivanju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.