CK u borbi protiv gladi i siromaštva

VIDEO K9: Svetski dan hrane i Svetski dan borbe protiv siromaštva u gradovima širom Srbije pa i u Novom Sadu, obeležava se pojačanim obrocima i dodelom paketa pomoći najugroženijima. U našem gradu oko 600 sugrađana stalno ili povremeno koristi usluge Narodne kuhinje.

0
12

Ove godine obeležava se 35 godina obeležavanja Svetskog dana za prevazilaženje ekstremnog siromaštva i 30 godina od Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva. Dostojanstvo za sve u praksi je krovna tema obeležavanja ovogodišnjeg Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva. U svetu trenutno 1,3 milijarde ljudi i dalje živi u siromaštvu, a od njih su skoro polovina deca i mladi.  Svetski dan hrane i Svetski dan borbe protiv siromaštva u Novom Sadu, tradicionalno, obeležava gradska Organizacija Crvenog krsta podelom kuvanih obroka korisnicima Narodne kuhinje na nekoliko punktova u gradu.

Ovu akciju Crvenog krsta, od 2010. godine, podržava Rotari klub koji je donirao 3.000 kg jabuka, tako da je svaki korisnik danas dobio po 5 kilograma ovog voća.

Kuvani obroci i jabuke dobilo je danas 336 korisnika Narodne kuhinje u Futoškoj 14 i 264 korisnika u Klubu Olga Petrov u Futoškoj 67.

Prema rečima predsednika Crvenog krsta Novog Sada, u odnosu na ranije godine manji je broj korisnika Narodne kuhinje u našem gradu i sada ih je oko 600.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.