“Čistoća” za četiri dana Exita sa Petrovaradinske tvrđave odnela 50 tona smeća

Od početka muzičkog festivala sa Petrovaradinske tvrđave, radnici "Čistoće" sakupili su i otpremili kamionima više od 50 tona smeća.

0
29
FOTO/021.rs/JKP Čistoća

Od početka Exita do odlaska poslednjih posetilaca sa Petrovaradinske tvrđave, radnici “Čistoće” sakupili su i otpremili kamionima više od 50 tona smeća na Gradsku deponiju, prenosi 021.rs.

Limenke, karton, staklena ambalaža, PET ambalaža i drugi otpad sa odnet je na Gradsku deponiju gde je, nakon razvrstavanja na trakama i baliranja, poslat u reciklažne centre na dalju separaciju i preradu. 

Na više lokacija na Tvrđavi drugi put su, u saradnji sa Exit fondacijom, postaljeni kontejneri za odlaganje plastičnih čaša i flaša, koji su se pokazali kao dobro rešenje. Sva četiri festivalska dana ovi kontejeneri su bili prepuni plastične ambalaže.

Za potrebe održavanja čistoće pre, u toku i posle Exita, samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, u podgrađu i na keju, aktivno je radilo 100 radnika “Čistoće”, dok je neposredno ili posredno, u kompletnu organizaciju posla bilo uključeno oko 150 zaposlenih.  

U narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje, nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina sa Tvrđave. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.