Čisto okruženje – ostavština za budućnost

VIDEO K9: Nezagađena priroda je pravo ne samo nas i naše dece nego i svih narednih pokolenja zbog čega je važno očuvanje prirode i zdravog okruženja, rekao je povodom Svetskog dana zaštite životne sredine ekolog Vukoman Maksimović.

0
9

Peti jun, Svetski dan zaštite životne sredine, proveli smo u šetnji kraj drvoreda Ekološkog pokreta “Panonska zora” sa ekologom i nekadašnjim predsednikom pokreta Vukomanom Maksimovićem.

Upitavši se da li će trava, parkovi, šume, obale i reke biti samo reči u stihovima i saopštenjima, a ne nešto što nas okružuje, profesor Vukoman je uputio nekoliko značajnih poruka vezanih upravo za zaštitu životne sredine.

Kada je u pitanju naša sredina, profesor Vukoman Maksimović je rekao da je vodilja Panonske zore, ekološkog pokreta na čijem je čelu bio dugi niz godina uvek bila “Mislimo globalno, a delujmo lokalno”.

On je napomenuo da u našoj sredini moramo još mnogo toga da uradimo kako bismo imali sredinu u kojoj je moguć zdrav i normalan život poručivši da ovu zemlju nismo nasledili od svojih očeva nego smo je uzeli od svoje dece.

Preuzeto sa KTV Zrenjanin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.