Čista energija za pametniju budućnost

NAJAVA: U Novom Sadu je održan dvodnevni Međunarodni forum pod nazivom "Čista energija za pametniju budućnost", koji je okupio eminentne stručnjake iz oblasti energetike iz naše zemlje i regiona. 

0
507

Prema planu EU do 2050. godine, energija predstavlja okosnicu programa zasnovanih na realnim potencijalima evropskih država i regionalnim partnerstvima u toj oblasti.

“Obnovljivi izvori tehnologije i nove tehnologije postanu jednom godišnje mesto gravitacije za čitav region Jugoistočne Evrope, ovde u Novom Sadu, i da se ovde tri strukture ravnopravno sretnu. Struktura vlasti i mogućnosti da unapređuje život i kvalitet uopšte boravka na ovom prostoru, druga struktura koja predstavlja akademsku javnost i treća koja predstavlja preduzetništvo “, istakao je dr Tihomir Simić, predsedavajući Foruma.

Kada je u pitanju energetska bezbednost Republike Srbije, prema rečima Simića, digitalizacija je ta koja, kako kaže, koja opslužuje sve potrebe građana kako bi se došlo do nivoa kvaliteta kakav postoji u Evropi.

“Vlada Republike Srbije kao strateški projekat stvara osnovu da možemo u svim elementima funkcionisanja našeg infrastrukturnog sistema koji opslužuje sve potrebe građana da dođemo do nivoa kvaliteta koji nam omogućava da integracijom, baza podataka i prepoznavanjem suštinske potrebe građana obezbedimo kao društvo kvalitet koji je za građane Evrope i za većinu razvijenijih zemalja već svakodnevnica”, kazao je dr Simić.

Jedan od zaključaka skupa je da Srbija mora ubrzano da načini ključne korake, od efikasnijeg uređenja i postavljanja ciljeva svoje spoljne, unutrašnje i ienergetske politike, do uspostavljanja funkcionalnog unutrašnjeg sistema vrednosti, legitimnog i primenjivog za međunarodnu saradnju i integraciju u evropskom tržištu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.