Čišćenje deponija oko Rokovog potoka

VIDEO K9: Počelo je uklanjanje divljih deponija duž celog toka Rokovog potoka. U Udruženju građana Centar Petrovaradina apeluju na sugrađane da ne talože svoje smeće tamo gde mu nije mesto.

0
147

Nadležno komunalno preduzeće godišnje uklanja divlje deponije sa više od 12.500 lokacija na teritoriji grada sa prigradskim naseljima. Sugrađani su pozvani da smeće odlažu na mesta koja su planirana za to, kao i da se obrate svojim mesnim zajednicama ukoliko nisu u mogućnosti da to sami da urade.

Povodom početka čišćenja deponija duž Rokovog potoka saopšteno je da će Grad, pored mera koje preduzima inspekcija kažnjavanjem počinioca koji se na neodgovoran način odnose prema životnoj sredini i ostalim sugrađanima, preduzeti i druge tehničke mere kako bi se onemogućio pristup ovakvim lokacijama i sprečilo stvaranje divljih deponija.

Mira Mirković iz Centra Petrovaradin naglasila je da su ogorčeni na nesavesne sugrađane koji su, kako kažu, zaboravili kako je bilo dok potok nije izgledao onako kako izgleda danas.

Mirković je apelovala na sugrađane da vode računa o svojoj okolini u kojoj odrastaju i njihova deca, kojoj treba da budu primer na koji način svako od nas može doprineti lepšem i čistijem okruženju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.