Saradnja sa NATO?

VIDEO K9: Potpredsednik Narodne skupštine Igor Bečić izjavio je danas da je Srbija vojno-neutralna država i da članstvo u NATO-u nije njen prevashodni cilj.

478

On je tokom razgovora sa članovima Potkomiteta za transatlantsku odbrambenu i bezbednosnu saradnju Parlamentarne skupštine NATO-a dodao da postoji raspoloživi prostor za unapređenje saradnje u okviru raspoloživih mehanizama Partnerstva za mir.

On je, kako se navodi u saopštenju Narodne skupštine, istakao da Srbija želi da bude pouzdan i odgovoran partner i sagovornik NATO-u, u cilju zajedničkog doprinosa očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

[quote_box_center]“Značajan doprinos unapređenju saradnje Republike Srbije i NATO-a će dati okončanje rada na izradi individualnog Akcionog plana partnerstva, koji predstavlja najintenzivniji oblik saradnje kroz Partnerstvo za mir, a ne prejudicira članstvo u NATO-u”, naglasio je on.[/quote_box_center]

Bečić je istakao da je nova Vlada opredeljena da Republika Srbija bude faktor stabilnosti u regionu, kroz proces pridruživanja Evropskoj uniji, kao i jačanjem ekonomske saradnje sa zemljama članicama i kandidatima za članstvo u EU.

Predsednik Potkomiteta za transatlantsku odbrambenu i bezbednosnu saradnju Parlamentarne skupštine NATO, Sver Murli rekao je da je jedan od najvažnijih razloga posete to što je Balkan veoma značajan NATO-u i Evropi.

Stabilan i miran Balkan je, kako je ocenio, krucijalan za evropsku i trans-atlantsku stabilnost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.