16. ciklus kviza “Koliko se poznajemo”

VIDEO K9: U Senti je juče počeo šesnaesti ciklus kviza "Koliko se poznajemo" za srednjoškolce.

0
13

Šesnaesti ciklus kviz takmičenja „Koliko se poznajemo” počeo je juče u Senti, u kojem će ekipe iz osam vojvođanskih srednjih škola da pokažu koliko poznaju kulturu svojih sunarodnika.

Ovaj kviz deo je projekta Pokrajinske vlade pod nazivom „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini – mere za jačanje međusobnog poverenja kod mladih” započetog 2005. godine.

Kao i u prethodnim ciklusima i ovogodišnje takmičenje podrazumeva višejezičnost – mogućnost da učenici u zavisnosti od jezika koji se koristi u nastavi, u kvizu čuju pitanja i daju odgovore na svom jeziku, čime se podstiče prijavljivanje škola u kojima se nastava održava na jezicima nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica.

U ovom ciklusu, učesnici će se takmičiti na srpskom, mađarskom, slovačkom i hrvatskom jeziku.

Kvalifikaciona takmičenja biće održana ove nedelje još i u Mužlji, Staroj Pazovi i Subotici, dok su polufinale i finale zakazani za kraj maja.

U prethodnih petnaest ciklusa ovog takmičenja učestvovalo je ukupno 715 ekipa sa više od 2.830 takmičara, a propratilo ih je 30.000 gledalaca – navijača iz škola koje učestvuju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.