Ciklonizacija: Prethodnih dana prskani komarci iz vazduha

VIDEO K9: Ciklonizacija tokom sezone kontinuirano radi na suzbijanju komaraca, ali zbog variranja vodostaja Dunava, regija uz reku zahtevala je poseban tretman.

379

Variranje vodostaja Dunava pogoduje razmnožavanju komaraca, pa je Ciklonizacija prošle nedelje uradila larvicidne tretmane, kažu u ovom preduzeću.

“Početkom prošle nedelje su urađeni larvicidni tretmani iz vazduha na Dunavu. Nakon toga urađen je monitoring, na osnovu monitoringa sinoć je izveden tretman iz vazduha na teritoriji Grada Novog Sada i opštine Sremski Karlovci. Obuhvaćena je zaštitna zona uz Dunav od Begečke jame do Sremskih Karlovaca”, kaže Dario Aćimović, PR “Cikolonizacije”.

Nakon tretmana zaštitne zone uz Dunav iz vazduha, slede tretmani sa zemlje u gradu.

“Monitoring pokazuje da je stanje na terenu više nego zadovoljavajuće i da smo uspeli ovaj put na vreme da uradimo i taj larvicidni tretman i tretman i tretman protiv odraslih, tako da verujem da većina građana nije ni videla komarce”, navodi Aćimović. 

Tretmani će biti nastavljeni do jeseni, odnosno dok vremenski uslovi budu pogodovali reprodukciji komaraca, dodao je Aćimović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.