Čije su mesne zajednice?

VIDEO K9: Udruženje građana Grupa za konceptualnu politiku od svog osnivanja 2011. godine promoviše građanski aktivizam u rešavanju lokalnih problema kroz mesne zajednice, a poslednje tri godine, kako kažu, za vraćanje mesnim zajednicama smisao zbog kojeg su prvobitno i formirane.

0
11

Nekada spona između građana i organa vlasti lokalne samouprave, mesne zajednice, iako su predviđene Zakonom o lokalnoj samoupravi, danas su izgubile svoju osnovnu funkciju, da budu centri za ostvarivanje inicijativa građana koji u njima žive.

Udruženje građana Grupa za konceptualnu politiku kroz različite projekte, programe i akcije, godinama pokušava da mesnu zajednicu vrati u funkciju kojoj je namenjena.

Do 2017. godine, prema njegovim rečima, građani su mogli da koriste prostorije mesnih zajednica za različite skupove, tribine, rasprave, inicijative i slična okupljanja kako bi doprineli boljem kvalitetu života u svojoj neposrednoj okolini.

Ljudi koji rade u mesnim zajednicama su, izjavio je Savo Romčević iz UG Grupa za konceptualnu politiku, korektni i njihove moći su ograničene. Oni uredno zavode predstavke građana i šalju ih dalje, ali je, istakao je Romčević, osnovni problem to što građani nemaju povratnu informaciju o tome kakva je njihova dalja sudbina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.