CIA SE VRATILA UBIJANJU?!

(VIDEO K9) Od terorističkih napada 11. septembra 2001. godine CIA vodi “tihi rat” bespilotnim letelicama uz pomoć napredne tehnologije, otkriva novinar Njujork tajmsa i dobitnik Pulicerove nagrade Mark Maceti.

661

U poslednjih 12 godina CIA se vratila ubijanju. Od napada 11. septembra, ova služba se pretvorila u neku vrstu paravojne organizacije i vodi tihi rat, naveo je Maceti u svojoj knjizi “Put mača: CIA, tajna vojska i rat na kraju sveta”, prenosi Dojče vele.

Maceti govori o “Vojno-obaveštajnom kompleksu” – organizacionoj konstrukciji koju je podstakla nova bespilotna tehnologija.

Pomenute nove strukture CIA, rezultat terorističkog napada na Svetski trgovinski centar i Pentagon 2001. godine, u kojima je ubijeno više od 3.000 ljudi.

[quote_box_center] Prema njegovim rečima, Bušov naslednik, Barak Obama, nastavio je sa tom politikom, uz napomenu da ju je čak i pooštrio – između ostalog i tajnim sporazumom sa pakistanskom vladom.[/quote_box_center]
Prema podacima Ujedinjenih nacija, pakistanske vlasti, govore o najmanje 330 napada od 2004. u kojima je ubijeno oko 2.200 ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.