CG: Nebojši Medojeviću ukinut imunitet

Poslanici Skupštine Crne Gore sinoć su, na zahtev specijalnog državnog tužioca, ukinuli imunitet poslaniku Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću, prenela je Televizija Crne Gore.

0
528

Zahtev je podnet kako bi se odobrilo pokretanje krivičnog postupka protiv Medojevića zbog sumnje za pranje novca, a poslanici Demokratskog fronta su poručili da će noćiti u Skupštini kako bi sprečili njegovo eventualno hapšenje.

Predsednik Skupštine Ivan Brajović je, pre glasanja, poručio da parlament ne odlučuje o krivici Medojevića i da rešenje o njegovom pritvoru može doneti samo sudija na zahtev Specijalnog državnog tužioca.

Čelnici Demokratskog fronta su prethodno naveli da je ukidanje imuniteta Medojeviću uvod u njegovo hapšenje i da je to crvena linija preko koje neće preći.

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić je ponovio da je Crna Gora zbog zahteva Specijalnog državnog tužioca na ivici građanskog rata.

‘Nismo naivna organizacija kad nas neko ugrožava, a sad smo vrlo ugroženi’, rekao je Mandić i zamolio poslanike vladajuće koalicije da se ne igraju sa građanskim mirom u zemlji.

Prethodno je Predrag Bulatović kazao da poslanici DF ostaju u Skupštini dok Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković ne donese meru kojom će suspendovati određivanje pritvora Medojeviću.

Mandić je naglasio da je eventualno hapšenje Medojevića crvena linija preko koje DF neće preći.

Ovde smo jer smo predmet terora parlamentarne većine i državnih organa. ‘Došli smo da podržimo kolegu i da kažemo koje su to crvene linije koje niko bi smeo da pređe u Crnoj Gori’, kazao je Mandić, ističući da DF ne ukida bojkot Skupštine. (Agencije, RTV)

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.