Četiri modela rešavanje kredita u švajcarcima

Prošlo je već nekoliko meseci od kada je Narodna banka Srbije predložila četiri modela za rešavanje kredita u švajcarcima. Za sada je istovetna zainteresovanost građana za sva četiri modela.

512

Narodna banka Srbije pre nekoliko meseci predložila je četiri modela za vraćanje kredita u švajcarcima.

Dva modela odnose se na konvertovanje kredita u švajcarcima u kredit u evrima uz povoljniji kurs ili smanjenje kamatne stope. Treći model je da kredit ostane u švajcarcima, ali da se snizi kamatna stopa za jedan procenat, dok četvrti model podrazumeva da kredit takođe ostaje u švajcarcima, ali da se iznos mesečne rate izraženog u švajcarskim francima snižava za 20 odsto ugovorenog iznosa u periodu od 36 meseci od dana zaključenja aneksa ugovora.

Iz Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita podsećaju da je ova korporacija sve one koji se odlučuju da primene neki od ponuđenih modela, oslobodila svih dodatnih troškova i savetuju građane da odaberu jedan od četiri modela.

Narodna banka Srbije propisala je da banke ne mogu od korisnika da naplate naknadu za preduzimanje navedenih mera, čime se teži minimiziranju pratećih troškova aneksiranja ugovora, koji bi eventualno demotivisali korisnike da prihvate ponude banaka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.