Čestitke povodom Međunarodnog dana Roma

VIDEO K9: Međunarodni dan Roma obeležen je u Gradskoj kući u Novom Sadu prijemom i razgovorom gradonačelnika s predstavnicima romske zajednice.

0
22

Povodom Međunarodnog dana Roma, 8. aprila, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sastao se u Gradskoj kući s predstavnicima romske zajednice.

Delegaciju su činili direktorka Kancelarije za inkluziju Roma AP Vojvodine Ljiljana Mihajlović, koordinatorka za pitanja Roma Radmila Zećirović, članica Opštinskog veća za socijalnu politiku Sremski Karlovci Živana Živanović, zaposleni u Gradskoj biblioteci i Radio-televiziji Vojvodine, sportisti, studenti, kao i stanovnici naselja Veliki rit i Šangaj.

Teme razgovora u Gradskoj kući, kako je saopšteno, odnosile su se na konkretne načinima involviranja Roma u širu društvenu zajednicu, o važnosti školovanja romske dece, potom studiranja i zaposlenja, kao i regulisanja njihove zdravstvene zaštite. Sa aspekta lokalne samouprave, izložena su dosadašnja ulaganja, kao i planovi za naredne investicije Grada u komunalnu infrastrukturu u naseljima u kojima živi pretežno romska populacija. Zaključeno je da su neophodni, kako institucionalna podrška, tako i podizanje svesti ljudi o sprečavanju diskriminacije.

Gradonačelnik Đurić je ovom prilikom čestitao svim pripadnicima romske nacionalne manjine Međunarodni dan Roma uz poruku da celokupno društvo mora raditi na tome da se ne pravi razlika između Roma u odnosu na druge sugrađane.

Svetski Dan Roma, 8. aprila, obeležava se u celom svetu u znak sećanja na osnivanje prve velike međunarodne romske civilne inicijative, Međunarodne romske unije, 1971. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.