Čestitke našim parastonoteniserima

VIDEO K9: Članovi stonoteniskih klubova invalida "Spin" "Tvđava" već duže vreme postižu značajne rezultate na domaćim i stranim takmičenjima, a grad nastoji da im omogući što bolje uslove za rad.

0
126

Naši najbolji stonoteniseri-paraolimpijci i dobitnici nacionalnih sportskih priznanja uspeli su u tom sportu zahvaljujući talentu, radu i trudu u svojim klubovima “Spin” i “Tvrđava”, čije se prostorije nalaze Spens-u, a nedavni uspesi na Evropskom prvenstvu, kao i prestojeća Olimpijada bili su povod za posetu gradskih čelnika njihovim prostorijama.

“I zaista, naši paraolimpijci u stonom tenisu nastavljaju jedan kontinuitet u spehu. To nije slučajnost, to nije nešto što se prosto zadesilo nego razultat jednog dobrog rada svih ljudi koji su uključeni. Dnas možemo svi da se uverimo, ne samo jedan nego imamo dva stonoteniserska kluba gde osobe sa invaliditetom mogu da treniraju da vežbaju, da se pripremaju. Pre svega da kvalitetno provode svoje vreme, da ovo koriste kao jedan vid socijalizacije”, rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Za stonotenisere sa invaliditetom je, kako je rekao, važno da se osećaju uključenima u sve sfere društva, kao i da imaju što je moguće bolje uslove za treninge.

“Nama je vrlo važna godina 2020, Olimpijska godina. Pored Olimpijade ide i Paraolimpijada u Tokiju i mi ćemo kao grad učiniti sve da naši paraolimpijci i olimpijci iz Novog Sada dobiju posebnu podršku, posebne subvencije iz grada kroz poseban program. To smo sa gospodinom Markovićem(Božom) pričali da grad u skladu sa svojim mogućnostima, a može više, izdvoji para za olimpijce i paraolimpijce iz našeg grada”, kazao je Vučević.

Stonoteniseri se redovno pripremaju za takmičenja u sali koja im je na raspolaganju na Spensu.

“Ovde se u klubu puno radi. I ovi rezultati nisu došli od juče, ovde se već godinama radi i ostvaruju se rezultati koje naši igrači potvrđuju za stolom”, naveo je Ranko Popović, predsednik STKI “Spin”.

“Koristim priliku da se u ime igrača stonoteniskog kluba “Spin” i Stonoteniskog kluba “Tvrđava” zahvalim gradonačelniku na ovoj poseti jer nam je time pomogao i dao nam da tako kažem vetar u leđa za sve ono što smo uradili do sada i što radimo i ubuduće. Da se zahvalim na lepim rečima, na onome da ne kažem što je obećao, jer ono što nam grad obeća i gospodin Vučević mi se trudimo da kao klubovi koji smo u ovoj sali i koji se bavimo stonim tenisom, tu mislim na sve novosadske stonoteniske klubove. Radimo na tome da poboljšamo uslove u ovoj sali”, istakla je naša proslavljena stonoteniserka Borislava Perić Ranković.

Kako je kazala, salu je neophodno održavati i u nju dovoditi što više dece i mladih kako bi se ovaj sport popularisao i kako bi uslovi za rad i u budućnosti, kako osoba sa invaliditetom tako i za sve građane koji žele da im se priduže, bili što kvalitetniji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.