Čestitka novoj crnogorskoj vlasti

VIDEO K9: U Podgorici je juče održana konstitutivna sednica Skupštine Crne Gore za čijeg je predsednika izabran Aleksa Bečić, lider koalicije "Mir je naša nacija" i predsednik Demokratske Crne Gore. Pobedničkoj koaliciji čestitke je uputio predsednik opštine Čajetina i lider Zdrave Srbije, Milan Stamatović, u kojoj je naveo da je Zlatibor spreman na saradnju sa novom Crnom Gorom.

10

Izborom Alekse Bečića za novog predsednika Skupštine Crne Gore i podrškom koju je dobio od svih članova koalicije koja je osvojila slobodu u Crnoj Gori, narod našeg južnog suseda i Srbi koji čine najmanje trećinu njegovog stanovništva mogu da budu  zadovoljni, kao i promenom koja označava kraj trodecenijske vladavine Mila Đukanovića i njegovih poslušnika koja se, poslednjih godina, zasnivala na antisrpskoj kampanji, stoji u čestitki prvog čoveka Zdrave Srbije i predsednika opštine Čajetina, Milana Stamatovića.

On je svim građanima Crne Gore poželeo prosperitet i intenziviranje saradnje sa
Srbijom, a Zlatibor, kao najprosperitetnije turističko područje Srbije, kako je naveo, spreman je na svaki oblik ekonomske saradnje kojim će biti potvrđeno vekovno prijateljstvo dve države.

Raduje to što je u Crnoj Gori otpočeo proces mirne primopredaje vlasti i da preovlađuju izjave da revanšizma neće biti, ali svi koji su se ogrešili o važeći zakon moraju pojedinačno, a ne kolektivno i odgovarati za toporučuje Stamatović, ističući da je, kako je naveo, za početak  najvažnije da nova
vlast zaustavi antisrpsku kampanju koju je vodio Đukanovićev režim i da zaštiti imovinu Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.