Čepom do osmeha: U subotu pravljenje mozaika od čepova

VIDEO K9: Humanitarno ekološko udruženje “Čepom do osmeha” će u subotu, 30. septembra u Novom Sadu organizovati pravljenje mozaika od plastičnih čepova, u skladu sa ciljevima koje ova organizacija promoviše.

0
1633

Kako bi ovaj zanimljiv projekat bio uspešno realizovali, organizaciji “Čepom do osmeha” trenutno su potrebni volonteri.

Humanitarno ekološkoj organizaciji “Čepom do osmeha”, koja pomaže deci sa smetnjama u razvoju, potrebni su volonteri kako bi poslednjeg septembarskog dana na Trgu slobode uspešno postavili mozaik od plastičnih čepova koji će, prema rečima predsednice Udruženja, biti najveći na svetu do sada ove vrste.

 

“Mi 30. septembra kod Miletićevog spomenika, u centru Novog Sada, pravimo najveći mozaik na svetu od plastičnih čepova, na 621 m2 i za sam događaj potrebni su nam volonteri koji žele da učestvuju u sklapanju i budu deo tima i deo svetskog događaja”, rekla je Vanja Petković, predsednica Udruženja Čepom do osmeha.

Od pokretanja akcije Čepom do osmeha 2012. godine, pa do danas prikupljeno je oko 100 tona plastičnih čepova iz cele Srbije, čime je pomoć dobilo 18 mališana. Ideja za jedan ovako veliki projekat je, prema njenim rečima, rođena pre nekoliko godina prilikom učešća u sličnoj akciji.

 

Sakupljam čepove već 10 godina i u tom nekom početku sam bila učesnik jedne ovakve manifestacije, tj. Slične, jer nije bila tako svetskog karaktera i nije bila pribeležena na način na koji mi planiramo da je pribeležimo. Tako sam, od kako je pokrenuta akcija u Srbiji, imala želju da ovo napravim i ovo je sad bio idealan trenutak da se to pokrene i da se ujedinimo mi ljudi, uz podršku, da zajedno evo napravimo ovo”, rekla je Petković. 

Mozaik će, najavila je Petković, predstavljati Novi Sad kao Evropsku prestonicu kulture i Evropsku prestonicu mladih, u skladu sa sa ciljevima koje ovo udruženje promoviše – širenje svesti o zaštiti životne sredine i razbijanja predrasuda o deci sa smetnjama u razvoju. U toku je sortiranje čepovaod kojih će mozaik biti napravljen.

 

“Jako lepo napreduje. Svakodnevno dolaze ljudi od 9 do 7 časova, sortiraju se čepovi. Trenutno smo u deficitu sa svetlo-plavim čepovima, tako da apelujem na građane da i kući odvajaju svetlo-plave čepove, a i da dođu ovde, u društvu i uz lepo druženje odvajamo takve čepove kako bi imali dovoljno čepova za sam događaj”, navode u Udruženju. 

Volonteri koji žele da učestvuju u ovoj velikoj akciji mogu do petka da se prijave putem mail-a čepomusvet@gmail.com.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.