“Čepom do osmeha” u Negotinu

VIDEO K9: Udruženje iz Novog Sada "Čepom do osmeha" nastavlja sa akcijama na podizanju ekološke svesti građana kroz koje pomaže deci sa smetnjama u razvoju. Prošle srede su bili u Negotinu, gde su s tamošnjim humanitarcima sklopili veliki mozaik od plastičnih čepova.

349

Mozaik od plastičnih čepova površine 100 m2 sklopili su građani Negotina a i volonteri humanitarno-ekološkog Udruženja “Čepom do osmeha”, kako bi pokazali kako koristi od recikliranja mogu imati oni kojima je pomoć najpotrebnija, a to su deca sa smetnjama u razvoju.

“Poruka koju smo hteli da pošaljemo sa tim jeste centralni deo mozaika koji je predstavljao devojčicu sa kikicama i dečaka koji se drže za dete u kolicima, što poručuje da ne treba deca sa invaliditetom da budu tabu tema, treba da ih prihvatimo u društvo”, istakla je Vanja Petković, predsednica Udruženja “Čepom do osmeha”.

Mozaik na trgu u centru Negotina sklapan je oko 6 časova.

“Bilo je dosta zainteresovanih, dolazila su nam deca iz osnovnih škola da gledaju, da pomažu i volontiraju, dosta građana Negotina se odazvalo da pomognu u sklapanju mozaika, tako da je to baš onako uspešno odrađeno”, navela je Milica Grubin, volonterka udruženja.

Mozaik za Ginisa, setimo se, ovo udruženje i građani Novog Sada napravili su prošle godine na Trgu slobode u našem gradu.

“Čepom do osmeha”, podsetimo, pomaže decu sa smetnjama u razvoju sakupljajući plastične čepove, čijom prodajom nabavljaju neophodna pomagala za mališane. Udruženje postoji već 5 godina, do sada su pomogli dvadesetdvoje dece i sakupili 130 tona plastičnih čepova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.