“Čepom do osmeha” – Pokretač promena

VIDEO K9: Podršku osobama sa invaliditetom godima priža i Udruženje „Čepom do osmeha“ koje je ovogodišnji dobitnik nagrade Pokretač promena. Nagrada je dodeljena krajem prošlog meseca u okviru projekta "Aktivni građani: bolje društvo" koji podržava USAID, a sprovodi Beogradska otvorena škola.

0
28

Nagrada “Pokretač promena 2020”, namenjena isticanju najinspirativnijih i najuspešnijih kampanja javnog zagovaranja i podsticanju drugih da rade na pozitivnim promena u svojoj zajednici pripala jeUdruženju „Čepom do osmeha“ iz Novog Sada.

Udruženje je nagrađeno u kategoriji Glas građana, što im predstavlja, kako kažu, poseban podsticaj za dalji rad.

Najponosniji su na njihov osnovni zadatak, a to je podrška osobama sa invaliditetom, navode volonteri ovog udruženja.

Proteklih godina prikupili su preko 500 tona čepova, podelili 55 pomagala deci koja imaju invaliditet i izgradili prvo kombinovano igralište za decu sa i bez smetnji u razvoju na novosadskom Štrandu.

Jedan od prioritete ove akcije prikupljanja plastičnih čepova za reciklažu, koju godinama realizuju, jeste i zaštita životne sredine.

U ovom Udruženju ističu da su posebno ponosni što su do sada zaposlili 3 osobe sa invaliditetom, od kojih, kako kažu, dosta uče.

Skreću pažnju i na ugroženost ekologije, gde je situacija takva da, kako navode, vodimo rat protiv prirode koji ćemo zasigurno izgubiti ukoliko ne promenimo loše navike i ponašanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.