“Čepom do osmeha” i u 2023.

VIDEO K9: Akcija Čepom do osmeha istoimenog udruženja iz Novog Sada biće nastavljene i u 2023. godini, uz brojne druge eko i humanitarne aktivnosti u koje je uključeno ovo udruženje.

0
12

Humanitarno ekološka organizacija “Čepom do osmeha” dodelila je u četvrtak u Golubincima i 70. pomagalo.

Moderna Dinamiko hodalica omogući će šestogodišnjem Davidu Radakoviću, koji od rođenja boluje od cerebralne paralize, da se lakše kreće, što će umnogome olakšati svakodnevicu i njegovoj porodici.

Ovo udruženje je, zahvaljujući građanima prikupilo do sada više od 850 tona plastičnih čepova čijom su prodajom kupovana pomagala za obolelu decu, a ovu akciju nastavljaju i u 2023.

Pored sakupljanja plastičnih čepova i nabavke ortopedskih pomagala, Udruženje Čepom do osmeha, između ostalog, aktivno je uključeno i na promociji zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Radno angažovanje osoba iz osetljivih grupa počinje preko javnog rada koji raspisuje Republika Srbija koja za to daje sredstva tokom određenog vremena.

Zahvaljujući društveno odgovornoj kompaniji sredstva za plaćanje njihovog daljeg radnog angažovanja su ipak pronađena, rekla je Vanja Petković predsednica Udruženja Čepom do osmeha, i apelovala na druge organizacije, institucije i preduzeća da slede ovaj pozitivan primer zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.