“Čep po čep i nečiji život postaje lep”

VIDEO K9: Porodici Cvetković iz Pančeva sutra će biti uručeno ortopedsko pomagalo obezbeđeno humanitarno-ekološkom akcijom Udruženja "Čepom do osmeha".

0
35

Šezdesetosmo pomagalo za osobe sa invaliditetom nabavljeno zahvaljujući humanitarno-ekološkoj akciji Udruženja Čepom do osmeha, naći će se sutra u domu porodice Cvetković u Pančevu.

Moderna električna dizalica omogućiće četrnaestogodišnjem Mihajlu Cvetkoviću, koji se godinama bori protiv progresivne mišićne distrofije, da se lakše premesti sa jednog mesta na drugo.

Nesebični volonteri i mreža ljudi koji svakodnevno na preko 7.000 punktova širom Srbije odvajaju svoje čepove za nečiji lakši pokret, korak, lični razvoj i napredak, veliki su heroji koji čine da ovaj svet bude srećnije mesto za sve nas, poručuje Vanja Petković, predsednica Udruženja Čepom do osmeha.

Akcija Čepom do osmeha zvanično je počela 2012. i iz godine u godinu je sve masovnija, zahvaljujući brojnim edukativnim radionicama ovog udruženja u vrtićima i osnovnim i srednjim školama

Najviše čepova se prikupi krajem školske godine i u letnjem periodu, ali i za vreme praznika, istakla je Petković te pozvala građane da tokom predstojećih slava i praznika ne bacaju plastične čepove i zagađajuju okolinu, već ih prikupe i ostave na neki od njihovih punktova kako bi učinili lepšim život nekom detetu sa invaliditetom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.