Cene ribe na pijaci

VIDEO K9: Za dobru posnu trpezu potrebno je što više različitih vrsta ribe. Proverili smo kolike su cene ribljeg mesa na Futoškoj pijaci. Ponuda je bogata - od sveže preko zamrznute, pa do pečene ribe.

0
15874

“Šaran se ove godine kreće oko 429 dinara za ovaj post, a šnicla je 751 dinar, pastrmka je 509 dinara, losos je 2.690 dinara, brancini orada 1190, a imamo i zamrznutu ribu – skuša je 295 dinara, oslić je 299, som fileti 409, ali to je sve prva klasa”, navode u ribarnicama.

Novosađani uglavnom planiraju skromno i u porodičnom domu da provedu današnji praznik, uz posnu trpezu.

Za one koji danas rade duže, moguće je da kupe i pečenu ribu, a kako kažu prodavci, Novosađani najviše kupuju oslić, pastrmku i šaran.

“Najviše se prodaje šaran 99%, pa onda pastrmka. Šaran je 429 dinara kilogram, pastrmka 485, a svu ribu čistimo besplatno. Od morske ribe ima skuše, oslića, skuša je 330, oslić 390. Mislim da ove godine ljudi više kupuju i samo šarana, iako je riba poskupela. Jako je skupa bez obzira što je ja prodajem, bila je do pre desetak dana 325 sada je 429 dinara”, iskreni su prodavci.

Bez obzira na više cene, naši sugrađani kažu da je red da se danas pripremi trpeza onako kao treba, pa iako je finansijska kriza i nikad se nema dovoljno, za Božić se uvek nađe koji dinar više.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.