Cene određuju prazničnu trpezu

VIDEO K9: Veliki petak je dan posta kod vernika, te je i trpeza većine naših domaćica posna. Mnogi obroke na ovaj dan pripremaju isključivo na vodi, a u većini domaćinstava riba je glavno jelo. Ekipa Kanala 9 posetila je danas Limansku pijacu gde je proverila cene ribe i na ovu temu porazgovarala i sa domaćicama.

492

U većini ribarnica kažu da su danas očekivali mnogo veću potražnju za ribom, ali izgleda da je kupovna moć potrošača ove godine manja u odnosu na ranije godine.

Što se tiče cena ribe, karaš košta 150 dinara, ali je velika potražnja, te ga u nekim ribarnicama i nema. Cene lososa se kreću od 1100 dinara pa naviše. Prosečna cena oslića je oko 400, dok pastrmku možete kupiti po ceni od 485 dinara. Šaran se kreće do 400 dinara, skuša je 330, smuđ 700, a som do 600 dinara. Štuka košta 375 dinara po kilogramu, a tostolobik od 279 do 320.

Domaćice koje danas kupuju jaja za farbanje, mogu da ih plate po ceni od 8 do 13 dinara za komad, u zavisnosti od veličine, a u prilogu pogledajte šta će pripremati za Veliki petak i da li su zadovoljne cenama na pijaci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.