Cene namirnica zamrnute još 2 meseca

VIDEO K9: Cene osnovnih životnih namirnica ostaće zamrznute još 60 dana, dok je veleprodajna cena evro dizela i evro premijum BMB 95 uvećana za po 7 dinara do 31. maja, odlučila je juče Vlada Srbije.

0
36

Vlada Srbije je usvojila je izmenu uredbe koja se odnosi na ograničavanje cena osnovnih životnih namirnica kao i uredbe o ograničavanju cena evro dizela i evro premijum BMB 95 po kojoj se veleprodajna cena ovih derivata na pumpama uvećava za po sedam dinara, umesto dosadašnjih šest.

Ova uredba važiće od stupanja na snagu, 29. aprila, do 31. maja ove godine.

Privremeno je smanjen i iznos akciza na derivate nafte za 15 odsto, kako je objašnjeno,  imajući u vidu aktuelnu situaciju sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu, kao i njenu tendeciju daljeg rasta, koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji“.

Cene osnovnih životnih namirnica – šećer kristal u pakovanju od jednog kilograma, brašno tip T- 400 i T – 500 glatko, u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, jestivo suncokretovo ulje u litarskom pakovanju, svinjsko meso – but, ostaju zamrznute još 60 dana.

Na sednici je doneta i odluka o isplati jednokratne novčane pomoći u iznosu od po 10.000 dinara zaposlenima u predškolskim ustanovama, imajući u vidu da su, kako je navedeno, usled vanrednih okolnosti pandemije bili izloženi dodatnom naporu prilikom sprovođenja vaspitno-obrazovnog rada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.