Cena ustoličenja na Cetinju

VIDEO K9: Neredi prilikom ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju i dalje izazivaju različite komentare i ocene u javnosti, a potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je sinoć da je bio za to da se ovaj čin održi, ali ne po svaku cenu. Događaj je komentarisao i pisac Dejan Lučić koji je rekao da su crnogorska Vlada i policija dobro postupile u vezi sa ustoličenjem mitropolita Joanikija, a da su organizatori protesta pokušali da izazovu građanski rat.

0
9

Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve odustala je od organizovanja javnog okupljanja i takozvanog svenarodnog sabora ispred Cetinjskog manastira u vreme ustoličenja mitropolita Joanikija.

U manastiru Svetog Petra Cetinjskog nakon svečane arhijerejske liturgije, ustoličen je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije. Pre mitropolita Joanikija na Cetinju je ustoličeno 40 mitropolita crnogorsko-primorskih Srpske pravoslavne crkve.

Patrijarh srpski Porfirije uveo je mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija u tron Svetog Petra Cetinjskog, u Cetinjskom manastiru.

U svim hramovima Mitropolije crnogorsko – primorske, dok je trajalo ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, zvonila su zvona, pozdravljajući na taj način ovaj čin.

Ustoličenje je počelo u senci vellikih nereda, a bilo je i povređenih u redovima policije i demonstranata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.