Cena pšenice čeka novu žetvu

VIDEO K9: Dobra snabdevenost mlinara, ali i iščekivanje nove žetve koja bi trebala da počne najkasnije za dve sedmice, uslovili su smanjenu tražnju za pšenicom prošle i ove nedelje, kažu u Produktnoj berzi Novi Sad.

0
74

Trgovanje pšenicom, u pogledu tražnje prošle nedelje je bila smanjena na novosadskoj Produktnoj berzi, a izostaje i od početka ove semice.

Žetva hlebnog zrna počinje najkasnije za dve sedmice. Ovogodišnji rod bi, prema procenama stručnjaka, trebalo da bude između 2,7 i tri miliona tona dok su su domaće godišnje potrebe do 1,5 miliona tona.

Tražnja soje, navela je Anja Jakšić iz Produktne berze Novi Sad, zadržala je stabilan cenovni nivo od 72,50 dinara po kilogramu bez PDV-a, po kojem je trgovano i tokom prethodne nedelje na berzi.

Na tržištu kukuruza, u odnosu na prošlu nedelju kada je zabeležen oštar pad cene od 8 odsto, tokom ove sedmice primetan je blagi oporavak.

Ponuda kukuruza danas je po ceni od 31 dinar po kilogramu za promptnu isporuku, dok su za preuzimanje tokom jula ponude na višim cenovnim nivoima od 31,50 do 32 dinara po kilogramu bez PDV-a. Tražnja kukuruza je na cenovnom nivou od 30 do 31 dinar po kilogramu, bez PDV-a.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.