Celodnevna nastava u OŠ Đura Jakšić

VIDEO K9: Počev od ove školske godine, OŠ “Đura Jakšić” iz Zrenjanina uvodi model celodnevne nastave. Šta to znači, kako se sprovodi i kakvo je interesovanje roditelja da upišu decu po tom modelu saznajemo od direktorke ove škole, Maje Almažan.

0
14

OŠ ,,Đura Jakšić’’ je prva škola u Zrenjaninu koja je uvela model celodnevne nastave na inicijativu roditelja, a sprovedena je zahvaljujući direktorki škole Maji Almažan.

Ovakav model podrazumeva kombinaciju nastave i slobodnih aktivnosti i pomoći će roditeljima koji su zaposleni jer je uklopljen sa njihovim radnim vremenom.

Celodnevna nastava namenjena je učenicima prvog i drugog razreda. Ove godine upisano je 58 prvaka, a za celodnevnu nastavu se opredelilo 26 đaka.

Direktorka škole objasnila je i koje će obaveze imati roditelji kada je reč o plaćanju.

U okviru škole uređene su dve prostorije u kojima će deca boraviti, reč je o klasičnoj učionici i o prostoriji koja će biti namenjena za odmor i ostale aktivnosti. Model celodnevne nastave koji se sprovodi u OŠ ,,Đura Jakšić’’  dostupan je svim zainteresovanim učenicima sa teritorije grada Zrenjanina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.