Cela ulica trpi zbog jednog komšije

VIDEO K9: Stanovnici ulice Olge Penavin na Klisi, pozvali su našu televiziju zbog situacije koja im godinama predstavlja problem. Ulica nije asfaltirana i kako su nam objasnili, ne znaju kako da konačno reše ovaj problem.

667

Ulica Olge Penavin na Klisi, nije asfaltirana i kako njeni stanovnici kažu, ne vide način da se to promeni, jer kome god se obrate, ne može da pronađe rešenje.

Problem, prema njijhovim rečima, predstavlja jedan od suvlasnika puta, koji ne želi da potpiše saglasnost, a nadležni povodom toga ništa ne preduzimaju.

“Suvlasnik puta, odnosno prodavac koji je prodao nama placeve i puteve, on ne da da se uradi privremeni asfalt da mi ne bi gazili po blatu, da bi deca mogla ići u školu. Mi imamo novu školu, deca idu glibava u školu. Mislim da nema smisla, sve ulice na Klisi su urađene, samo je naša ostala. Išli smo u Mesnu zajednicu, Mesna zajednica ne može ništa, išli u ZIG, ZIG kaže u Mesnu zajednicu, Mesna zajednica idite kod suvlasnika, mi kod suvlasnika od ne da i ja mislim da nema smisla. Svi ljudi plaćaju porez, zašto plaćaju porez? Zašto? Kuće nisu ucrtane, prodao je državno zemljište koje nije moglo da ide u promet, znači u lavirintu”, priča Snežana Jušković, stanovnica ulice Olge Penavin.

Osim asfalta problem predstavlja i kanalizacija.

“Nemamo kanalizaciju i nećemo je dobiti dok ne prođe pravi asfalt ovim putem. A nama je rečeno da sad pošto se on suprotstavlja, neće doći više čak ni jedan kamen u ulicu. I šta kad se otvore rupe, kada dođe jesen? Šta ćemo onda? Znači nemamo uopšte izlaz. Imali smo tu kanal, pa nas je gušio kanal, pa imamo deponiju koja nas guši, znači zatvoreni maltene, a porez moramo platiti, vodu moramo platiti, smeće moramo platiti. Sve Gradu moramo platiti”, kaže Jušković. 

Stanovnici bi, kako kažu, bili zadovoljni bilo kakvim privremenim asfaltom.

Naša televizija kontaktirala je Gradsku upravu za građevinsko zemljište i investicije gde su saopštili da problem jesu nerešeni imovinsko-pravni odnosi, koji su jedan od preduslova da bi za ulicu bila opredeljena sredstva i da bi se dalje pristupilo izradi dokumentacije i asfaltiranju.

U međuvremenu, vrše se popravke tucaničkih puteva na Klisi, međutim radovi planirani u junu, nisu izvršeni u ulici Olge Penavin, s obzirom na to da jedan od vlasnika parcela nije dao saglasnost za izvođenje predmetnih radova, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.