Čekaju po pola sata kako bi se isparkirali

VIDEO K9: Zbog nedovoljnog broja parking mesta i zagušenja saobraćaja, stanari Poštanske ulice čekaju i do pola sata kako bi se isparkirali. Žale se da pauk službe nedovoljno često intervenišu u ovoj ulici koja se nalazi u samom centru grada.

418

Prema rečima sugrađana, najveće zagušenje prisutno je u prepodnevnim časovima kada ljudi idu na posao.

Zbog ovog problema, kako kažu, od kuće kreću i po pola sata ranije jer se najčešće dešava da toliko čekaju da se prolaz oslobodi.

Osim stanara ove ulice, sa ovim problemom svakodnevno se suočavaju i dostavljači i kurirske službe koji isporučuju robu i pošiljke u poslovne objekte koji se nalaze u ovoj ulici.

U Javnom komunalnom preduzeću “Parking servis” kažu da se trude da građanima maksimalno izađu u susret i da su njihove pauk službe uvek na terenu. Povodom navoda jednog od sagovornika da je 45 minuta čekao pauk službu da rasčisti prolaz i da ni nakon toga pauk vozilo nije stiglo, u “Parking servisu” objašnjavaju da je uzrok tome što je u toku Međunarodni poljoprivredni sajam te su skoro sve službe angažovane u tom delu grada.

“Ako je naš sugrađanin čekao neko duže vreme na intervenciju pauka, to nije bilo zato što neko nije hteo da izađe na tren, već zato što su ostala pauk vozila već bila na nekim drugim intervencijama, dakle, na nekim drugim lokacijama u gradu. Mi nemamo ni jedan jedini razlog da ne izađemo na teren, naprotiv. Mi taj posao naplaćujemo”, rekla je Jasna Kovčin, portparol ovog preduzeća.

Osim toga, građani smatraju i da neki vozači imaju privilegije i mogu da se parkiraju gde žele. Dešavalo se, kažu za Kanal 9, da kada pozovu pauk službu i tek kada izdiktiraju broj tablica dobiju odgovor da nema slobodnih vozila. U “Parking servisu” negiraju ovakve navode.

“Niko nije zaštićen prilikom uklanjanja vozila. Ono što se desilo jeste da je čovek prijavio, da je naša služba to zabeležila, a nakon toga neko od službenih lica mora da izađe na teren, dakle, ili saobraćajni policajac ili saobraćajna ili komunalna inspekcija da utvrdi prekršaj, nakon čega nama izdaje nalog za uklanjanje vozila. Dakle, to je neka procedura”, navela je Kovčin.

Nasuprot rečima naših sugrađana koji kažu da se svakodnevno bore sa ovim problemom, Kovčin tvrdi da su slučejevi kada pauk ne izađe na teren veoma retki. Da li će se i kada ovaj problem rešiti, pitanje je koje stanari Poštanske ulice postavljaju godinama. Kako kažu, situacija u ovoj ulici naročito se pogoršala zatvaranjem velikog privremenog parkinga u ulici Narodnih heroja zbog izgradnje stambeno-poslovnog objketa.

Čini se da im ne preostaje ništa osim da se naoružaju strpljenjem ili da na posao idu peške.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.