Čega se plaše Rusi u 2021. godini

Svaki deveti Rus se najviše plaši da će 2021. biti gora od 2020. godine, navodi se u istraživanju onlajn servisa za traženje posla „Super džob“.

5

Istraživanje je zasnovano prema podacima anketiranja 1,6 hiljada predstavnika ekonomski aktivnog stanovništva starijeg od 18 godina iz 351 naselja u svim okruzima Rusije i sprovedeno je od 23. do 27. decembra 2020. godine.

„Svaka deveta osoba najviše se plaši da će u pogledu potresnih događaja 2021. biti gora od 2020. godine (11 odsto). O obrazovanju dece brine 7 odsto građana Rusije. Produženja ograničenja u oblasti usluga, kulture i zabave plaši se 6 odsto ispitanika. Po 5 odsto ispitanika boji se usamljenosti i kolapsa rublje. Za 4 odsto stanovništva glavni strah je da se neće otvoriti granice“, navodi se u istraživanju.

Istovremeno, analitičari su primetili da se najčešće pominjao strah od nezaposlenosti: 33 odsto ispitanika plaši se gubitka postojećeg posla ili da neće naći dobar novi posao, 27 odsto boji se da neće imati novca, a 17 odsto se plaši za svoje i zdravlje svoje porodice.

Gotovo 22 odsto Rusa uopšte ne brine 2021. godina. U ovoj grupi su mladi do 24 godine (25 odsto) i 27 odsto građana sa platom od 80 hiljada rubalja mesečno (oko 880 evra).

„Ove grupe ispitanika su generalno najmanje zabrinute zbog osnovnih stvari kao što su posao i novac. Indikativno je da su mladi najviše zabrinuti zbog zatvorenih zabavnih ustanova (9 odsto), a ljudi sa platom od 80 hiljada rubalja ili više brinu zbog zatvorenih granica (7 odsto)“, objašnjavaju analitičari.

Žene su malo češće od muškaraca zabrinute zbog posla, novca i zdravlja, dok se muškarci češće plaše proširenja ograničenja na zabavu, kursa dolara i usamljenosti. (sputniknews.com)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.