CDT: DPS izgubio vlast u većini opština

VIDEO K9: U 25 opština u Crnoj Gori, juče su održani lokalni izbori u 14, a koalicije okupljene oko DPS-a Mila Đukanovića, prema podacima Centra za demokratsku tranziciju, izgubile su vlast u njih 11, uključujući i glavni grad Podgoricu.

0
47

Veliki broj ljudi sinoć se okupio na ulicima glavnog crnogorskog grada kako bi proslavili izborne rezultate.

Uprkos tome što je koalicija okupljena oko Demokratske partije socijalista (DPS) osvojila najviše glasova, većinu imaju stranke pobednice parlametarnih izbora 2020. godine, proruski Demokratski font, Demokrate i novoosnovani pokret Evropa sad, podaci su Centra za demokratsku tranziciju (CDT) na osnovu prebrojanih glasova.

Mesto gradonačelnika Podgorice moglo bi da pripadne Jakovu Milatoviću, nosiocu liste – pokreta “Evropa sad“, bivšem ministru ekonomskog razvoj u Vladi Zdravka Krivokapića, koji bi zamenio sadašnjeg Ivana Vukovića iz DPS-a.

Preliminarni rezultati govore i da je Đukanovićev DPS ostao bez vlasti u opština u kojima je do juče dominirao, a za sada je poznato da je izgubio u Pljevljima, Kolašinu, Žabljaku, Danilovgradu, a zadražao vlast u Bijelom Polju i Baru.

Iz Centra za demokratsku tranziciju, čiji su posmatrači pratili izborni proces, ocenjeno je da je “izborni dan bio prilično miran”, izlaznost dobra, a većih incidenata, izuzev u Šavniku, nije bilo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.