“Čarobna frula” u Parku skulptura

VIDEO K9: Galerije Matice srpske i Srpskog narodnog pozorišta potpisali su sporazum o saradnji koja će biti ozvaničena 1. juna u Parku skulptura izvođenjem opere za decu Čarobna frula.

0
64

Povodom obeležavanja dana kada je Galerija Matice srpske otvorena u zgradi na Trgu galerija, 1. juna, danas su sporazum o saradnji potpisali dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica GMS i dr Zoran Đerić, upravnik Srpskog narodnog pozorišta.

Obeleževajući 1. jun  već četvrtu godinu za redom na Trgu galerija zajedno s najmlađom publikom, decom i njihovim roditeljima, vaspitačima, učiteljima i prijateljima, kažu u Galeriji, stvorena je nova tradicija kojom je ukazano na značaj odrastanja uz umetnost i Trga galerija kao važne kulturne tačke Novog Sada.

Proslava tog datuma će početi u 17,30 sati otvaranjem izložbe dečjih radova u Parku skulptura na kojoj će biti predstavljeni radovi dece iz predškolskih ustanova i osnovaca koji su tokom ove školske godine učestvovali u edukativnom programu za decu „Moj Grad. Novosadske umetničke priče.“

Hor, orkestar i solisti opere Srpskog narodnog pozorišta u 18 časova u Parku skulptura izvešće operu za decu Čarobna frula.

Pored izložbe i opere za decu, mališani će tokom proslave uživati i u kreativnim programima sa muzejskim edukatorima, dok će roditelji, staratelji, bake i deke, s najmlađima kroz igru i zanimljive zadatke imati mogućnost da se prepuste „Avanturi za velike i male“ kako bi otkrili različite umetničke priče o Novom Sadu i umetničkim delima predstavljenim na izložbi Identitet(i).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.