Carinici otkrili psihoaktivne tablete u duplom dnu torbe

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš, 2. decembra, u saradnji sa policijom, otkrili i zaplenili tri kilograma psihoaktivnih tableta "ksalol".

0
16
FOTO/ Uprava carina Republike Srbije

Tablete su otkrivene na izlazu iz zemlje, prilikom detaljnog pregleda za koji je izdvojen autobus domaćih registarskih oznaka, koji je prevozio putnike na relaciji Beograd-Geteborg.

Tokom kontrole, torba koju je jedna putnica nosila na ramenu izazvala je sumnju, jer je uočeno da je njena unutrašnjost neuobičajeno manja u odnosu na njenu veličinu.

Nakon rašivanja postave, u duplom dnu torbe pronađeno je 10 plastičnih kesa punih tableta svetlo plave boje, psihoaktivnog leka “ksalol”, čija je zloupotreba veoma raširena, navodi Carina.

Iz Uprave carine podsećaju da se preko granice mogu nositi samo lekovi za ličnu upotrebu, u količini za uobičajenu terapiju.

Ukoliko putnik nosi sa sobom lekove za uobičajenu terapiju koji sadrže psihoaktivne kontrolisane supstance, dužan je da na zahtev carinika pokaže dokaz o neophodnosti korišćenja takve vrste lekova (mišljenje lekara, odnosno lekarski recept).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.