Čanak se povlači sa čela LSV?

VIDEO K9: Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak najavio je povlačenje sa čela te partije nakon duže od 3 decenije, preneo je list Danas.

0
44

Predsednik i osnivač Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Danas da se nakon 32 godine povlači sa čelnog mesta stranke. Kongres LSV na kome će biti biran novi predsednik stranke biće, prema njegovim rečima, zakazan za polovinu novembra, ali se on neće kandidovati.

Poseban razlog za odlazak sa mesta predsednika LSV na kojem je od 1990. godine ne postoji, kazao je Čanak, izuzev, kako je naveo, suštine da se odnosi planetarno menjaju i samim ti se i ova stranka mora menjati u smislu odustajanja od svega onoga što je opterećuje. Čanak je izneo i lično mišljenje da je, posle 32 godine bivanja na čelu stranke, tokom kojih je, prema njegovim rečima, bio napada od skoro svake vlasti i opozicije, došao u situaciju da je LSV-u i samoj ideji za koju se ona zalaže od osnivanja postao opterećenje, te da bi njegov ostanak na njenom čelu bio neodgovoran i kontraproduktivan.
Podsetimo, nakon izbornog neuspeha na aprilskim izborima i predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj najavio je svoje povlačenje sa mesta predsednika stranke, a nedavno se iz stranačkog života povukao i bivši premijer Zoran Živković, osnivač i u dva mandata predsednik Nove stranke, koji je na povlačenje pozvao i sve druge političke veterane.
Upitan da li je ovo nužna smena generacija na političkoj sceni, Čanak je za Danas naveo da su svi oni generacija devedesetih, koja je u politici od uvođenja višestranačja, te da je došlo vreme za nužne promene.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.