Čanak o 32 godine na čelu LSV

VIDEO K9: Predsednik LSV-a Nenad Čanak istakao je kao svoje najveće dostignuće za 32 godine koliko je na čelu LSV-a to što nije odustao od svog programa i vrednosnog sistema i što su uspeli kao stranka da prežive do dana današnjeg, dok, s druge strane, kao najveću grešku ističe to što nije na vreme prepoznao, kako je rekao, štetni uticaj Vojislava Koštunice.

0
9

Nenad Čanak je na čelu Lige socijaldemokrata Vojvodine proveo 32 godine, pre nego što je odlučio da odstupi s te funkcije. Zaključio je da je vreme da se povuče sa mesta prvog čoveka stranke kojoj je, kako je rekao, potrebno novo rukovodstvo i modernizovan program. Potez Nenada Čanaka ne viđa se često u političkoj istoriji Srbije, jer se retko kad lider neke veće političke grupacije odriče predsedničke funkcije. Politikolog Cvijetin Milivojević kaže da najčešće važi princip – dok me smrt ne rastavi od funkcije, ili “ne daj bože, neki unutrašnji puč”. Šta smatra svojim najvećim dostignućem za 32 godine na čelu LSV-a, a šta ocenjuje kao najveću grešku pitali smo predsednika LSV-a Nenada Čanka.

Nenad Čanak je na čelu Lige socijaldemokrata Vojvodine proveo 32 godine, pre nego što je odlučio da odstupi s te funkcije. Zaključio je da je vreme da se povuče sa mesta prvog čoveka stranke kojoj je, kako je rekao, potrebno novo rukovodstvo i modernizovan program. Ovakvi potezi kao što je ovaj Nenada Čanaka, ne viđaju se često u novijoj političkoj istoriji Srbije, jer se retko kad lider neke veće političke grupacije do sada odrekao predsedničke funkcije, ma kakva i kolika stranka bila, sa uticajem ili bez.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.