Čanak ne želi Vučića za predsednika

VIDEO K9: Liga socijaldemokrata Vojvodine sve će učiniti kako predsednik Srpske napredne stranke i aktuelni predsednik Vlade Aleksandar Vučić ne bi postao predsednik Srbije, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik ove stranke Nenad Čanak.

0
404

Sve poluge vlasti trenutno su u rukama Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera, kažu u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, navodeći da bi demokratski kandidat svojom pobedom na predsedničkim izborima mogao da napravi diskontinuitet vlasti.

“Niti su izbori raspisani, niti znamo ko će u njima učestvovati niti šta dalje. Nama je interes ne da imamo kandidate ili nemamo, da podržimo ili da ne podržimo ili nešto tako. Nama je interes da Aleksandar Vučić ne bude predsednik Srbije. To je dobro za Srbiju i zdravo za demokratiju”, rekao je Čanak.

Naveo je da to nikako ne znači da bi LSV podržao Vojislava Šešelja ili nekoga sličnog njemu samo da Vučić ne bi pobedio.

“Ako to znači da, u nekom trenutku, Liga socijaldemokrata Vojvodine treba zbog izlaznosti da ima svog kandidata, da bi se povećala izlaznost, da bi se sprečila pobeda Aleksandra Vučića u prvom krugu, ako je to naša uloga, mi ćemo je prihvatiti”, naveo je Čanak.

Kako kaže Čanak, Glavni odbor LSV sinoć je odlučio da budućim predsedničim kandidatima demokratske opozicije postavi devet pitanja, među kojima je prvo da li prihvataju inicijativu da se onemogući prodaja obradive zemlje strancima. Tih devet pitanja su, kako je pojasnio, polazna tačka za razgovore sa predsedničkim kandidatima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.