Čajetina u srcu Zlatibora

VIDEO K9: Turistički potencijali i domaćinsko upravljanje duže od deceniju i po doveli su do ekspanzije opštine Čajetina koja je u tom periodu uvećala svoj budžet za dvesto puta, rekao je u našoj emisiji Otvoreni ekran Saša Vujić, predsednik Pokrajinskog odbora Zdrave Srbije.

0
81

Opština Čajetina u Zlatiborskom okrugu, sa svojih oko 14.000 stanovnika, spada u manje u Srbiji. Teritorijalno je, međutim dosta velika, a zahvaljujući turističkim potencijalima i domaćinskom upravljanju tokom dužeg niza godina, izbila je na drugo mesto po visini budžeta u onosu na broj stanovnika, rekao je predsednik Pokrajinskog odbora Zdrave Srbije Saša Vujić, u našem Otvorenom ekranu.

Ekspanzija i ekonomski rast jedne takve male sredine moguća je upravo zahvaljujući kontinuitetu rukovođenja opštinske vlasti, smatra Vujić.

Česte promene vlasti, na svake četiri godine, ne mogu da donesu dugoročne projekte, pojasnio je svoju tvrdnju Vujić i dodao da opštinsko rukovodstvo Čajetine sada ima projekata i programa koji treba da se ralizuju u narednih 20 godina, a koji će, kako je rekao, doneti veliku ekspanziju na Zlatiboru. Jedan od kurioziteta ove opštine je i preduzeće Eko agrar koje ratarima iznajmljuje poljoprivredne mašine po ceni utrošenog goriva i amortizacije.

Eko agraru je traktore i ostale poljoprivredne mašine obezbedila opština, a one tokom zime služe sa čišćenje ulica od padavina, kazao je Vujić i dodao da, uprkos neretko visokim snežnim padavinama, u ovoj opštini nikada nije proglašeno vanredno stanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.