Čajetina spremna za sneg

Zimska služba Komunalnog javnog preduzeća „Zlatibor“ Čajetina spremna je za prve intervencije na putevima i ulicama na teritoriji ove opštine, zaključeno je juče prilikom smotre mehanizacije i opreme održane na platou ispred hotela „Zelenkada“ na Zlatiboru. Vozni park "Zlatibora" obišli su predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović i predsednik opštinskog parlamenta Arsen Đurić.

0
20

U nadležnosti Komunalnog javnog preduzeća „Zlatibor“ je održavanje  250 kilometara lokalnih puteva, u naseljenim mestima Čajetina i Zlatibor, kao i seoskim mesnim zajednicama na području ove opštine.

Stalna prohodnost, prema rečima direktora preduzeća, biće obezbeđena za 85 kilometara puta, povremena za oko  140 kilometara, a ova služba staraće se i o čišćenju 1.5000 m2 parking prostora i 15 km trotoara. Preduzeće, kako je ovom prilikom istaknuto, raspolaže dovoljnim brojem vozila, kao i dovoljnim količinama rizle i soli za posipanje puteva.

Održavanje puteva, dodao je Pantović, vrše u skladu sa Planom koji je usvojen od strane nadležnih opštinskih organa, a pored dosadašnjih putnih pravaca, pridodata su još četiri nova: potez Sušica-Tripkova, Branešci, pravac za Kobilju glavu i Smiljanske zakose, kao i da su prioritet za čišćenje glavne ulice, a nakon toga sporedne.

Pantović je ovom prilikom istakao dobru saradnju lokalne samouprave sa komunalnim preduzećem, kao i da su zajedničkim snagama učinili sve da se i ovogodišnja zimska sezona dočeka što spremnije, što je i potvrđeno na samoj smotri.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.