Čajetina daruje zemljište na Zlatiboru Hilandaru

Opština Čajetina odlučila je da 70 hektara zemljišta na Zlatiboru prenese manastiru Hilandar.

0
15

Cilj je realizacija naučno-obrazovnih kampova, koji bi potom prerasli u obrazovnu ustanovu u okviru srednjoškolskog obrazovanja, saopštila je danas ta opština.

“Ideja je da se izgradi obrazovni objekat sa internatom za smeštaj učenika i terenima za sport i rekreaciju. Ovo je prvi put da manastir Hilandar dobije svoj metoh (imanje) na teritoriji Zlatiborskog okruga. Svečana dodela ove donacije biće upriličena u petak, 8. jula, uz prisustvo igumana manastira Hilandar arhimandrita Metodija”, najavio je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić nakon današnje skupštinske sednice.

Osim te, dodao je Đurić, obrađeno je još 27 tačaka dnevnog reda i kao najvažniju izdvojio rebalans budžeta za 2022. godinu, pošto su sredstva u budžetu povećana za 475 miliona dinara, tako da sada ukupan budžet iznosi oko 3,8 milijardi dinara.

“To nije ukupna cifra jer veliki broj investicija sprovodimo zajedno sa finansijerima i investitorima, tako da će ukupan budžet opštine Čajetina biti preko pet milijardi dinara, što je najveći budžet po glavi stanovnika u čitavoj Srbiji”, istakao je on.

Objasnio je da je najveći deo budžetskih sredstava namenjen za investicije, za izgradnju puteva i ulica, za izgradnju vodovoda Sušičko vrelo i rekonstrukciju magistralnog cevovoda od Ribnice do Zlatibora, za završetak radova na izgradnju rezervoara za vodu od 2.000 metara kubnih na samom Zlatiboru, za izgradnju javne rasvete, dečijih igrališta, parkovskih površina, pešačkih i biciklističkih staza.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.