Butorović: Ne dam da mi grupica navijača utiče na upravu

Posle povika grupe navijača FK Vojvodina protiv uprave kluba i negodovanja zbog odlaska Nikolića i prvotimaca Trajkovića, Vulićevića i Škuletića u redove "crno-belih", oglasio se Balša Butorović.

942

Predsednik Skupštine FK Vojvodine Balša Butorović za “Telegraf” priča o odlasku trenera Marka Nikolića i trojice prvotimaca u Partizan, protestu navijača, situaciji u srpskom fudbalu i promeni politike vođenja FK Vojvodina.

Napad navijača povezuje Balša sa strahom, ali ističe da se ne plaši ni ozbiljnijih pojedinaca, a ne grupice navijača! Kaže daje svestan da mogu da napadaju samo koliko im on dozvoli.

Balša tvrdi da je svima objasnio da na početku sezone igrači moraju da se prodaju kako bi klub funkcionisao, ali je odlučan:

[pull_quote_center]” Dok sam ja na bilo kojoj funkciji u klubu, neću dozvoliti da mi grupica navijača utiče na rukovodeće ljude ili igrački kadar! U ovom slučaju se uglavnom radi o besposlenim ljudima koji ne znaju na drugi način da ispolje svoje nezadovoljstvo osim da napadaju Vojvodinu”, priča Butorović.[/pull_quote_center]

Onda je objasnio zašto se nije protivio odlasku igrača i tenera u Partizan.

U razgovoru za medije istakao je da je uvek za to da igrači iz Vojvodine idu u inostranstvo, a ne u bilo koji domaći klub. Međutim, to sada nije bio slučaj, kaže, jer bi Trajkoviću i Škuletiću za šest meseci istekao ugovor, jer je Branislavu propao transfer u Tursku, dok Petra niko od inostranih klubova nije ni tražio, tako da je jedino rešenje bilo da se prodaju Partizanu, kako bi klub obezbedio neki novac. Za Vulićević je rekao da je slobodan igrač”, a potom se osvrnuo i na odlazak trenera Marka Nikolića.

[pull_quote_center]“Nikolić mi je rekao da ima veće ambicije i da situacija u klubu nije ista kao kada ga je vodio moj otac. Razumem to, ali mu zameram što je otišao na razgovor sa predsednikom Partizana, a da o tome nije prethodno obavestio nas”, kaže Butorović.[/pull_quote_center]

Balša Butorović je postavio pitanje regularnosti u srpskom fudbalu.

Kao primere, koji navode da se zamislimo o regularnostima u srpskom fudbalu navodi kako Vojvodina pobeđuje Zvezdu i Partizan godinama unazad, a gubi neke “male” utakmice, da Partizan osvoji prvenstvo, a da se oko igrača Vojvodine kasnije otimaju i crveno i crno-beli! Takođe, ogorčeno konstatuje i činjencu da traže 80 procenata prvog tima Vojvodine, pa se pita zašto, ako su nekvalitetni i ako ne vrede ništa?!

Mirnijim tonom, na kraju razgovora za “Telegraf”, najavio je stabilizaciju Vojvodine.

[pull_quote_center]“Sada smo u blokadi, ali je napravljen plan i uskoro ćemo izaći iz krize, do leta će sve biti kako treba. Uostalom, ako neko misli da može i zna bolje, neka se u aprilu izjasni na sednici klupske Skupštine. U ovom momentu ne možemo bolje od ovoga”, završava Butorović.[/pull_quote_center]

IZVOR: Telegraf

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.