Burna sednica o nacrtu GUP-a

VIDEO K9: Maratonsku sednicu Komisije za planove o Nacrtu Generalnog urbanističkog plana (GUP) Novog Sada, aktivisti su danas prekidali u nekoliko navrata, nezadovoljni zbog odbijanja prigovora na taj dokument. Gradonačelnik Novog Sada osudio je ovakvo ponašanje i izjavio je da će taj dokument biti usvojen.

0
64

Javna sednica Komisije za planove na kojoj je tema Nacrt Generalnog urbanističkog plana Novog Sada do 2030. godine počela je jutros u zgradi Skupštine grada u 9 časova, uz jake mere obezbeđenja i nakon pretresa zainteresovanih da joj prisustvuju. 

Usledilo je višečasovno zasedanje koje je više puta prekidano jer su građani i aktivisti nadglasavali članove komisije koji su pokušavali da čitaju prigovore i odluke o prigovorima.

Predsednik Komisije odlučio je da prekine sednicu, zbog neprestanog upadanja u reč predstavnicima “Urbanizma”, a aktivisti su i seli na njihova mesta i ponovili zahtev da se obustavi donošenje GUP-a, te da se Komsija raspusti zbog, kako tvrde, sukoba interesa, odnosno da sednicu napuste četiri člana komisije.

Lokalni mediji prenose da je, navodno, tokom sednice jedan od aktivista polio vodom direktora “Urbanizma” Dušana Miladinovića i njegov računar, kao i da došlo manjeg fizičkog sukoba aktivista sa pripadnicima obezbeđenja.

Reagujući na ove incidente, gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, rekao je novinarima da će Generalni urbanistički plan biti usvojen.

Podsetimo, prva sednica o Nacrtu GUP-a počela je 7. marta, a prekinuli su je građani koji su se bunili zbog odbijanja prigovora, a tada su predstavnici Omladinsko studentske akcije razvili su transparent “GUP je GLUP” i aktivirali pirotehnička sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.